kezdőlap / motiváció / Falmászás tiniknek
Falmászás tiniknek

Kitartás, közösség, kihívások.

A tizenéves kor része annak az alapnak, amely életünk hátralevő részét alakítja. Ez minden téren igaz. Kiváltképp, ha arról van szó, hogy milyen fizikai és mentális kondíciókkal tudunk az elénk kerülő kihívásokkal szembenézni akár most, akár később. A tinédzserként szerzett tapasztalatok és élmények meghatározóak lesznek felnőtt korunkban is.

A falmászás és annak minden ágazata, mint a hegymászás, sziklamászás, sportmászás és társai, olyan élményeket és élethelyzeteket hoznak magukkal, melyek megoldása életünk váratlan területein köszön vissza. Ez a sport hozzájárul ahhoz, hogy magabiztosabbak legyünk és döntéseinkért felelősséget vállaljunk.

Kitartás

A boulderezés (röviden: alacsony magasságban köteles biztosítás nélkül teremben vagy természetben való mászás) növeli az erőt és kitartásod, hiszen a saját súlyodat megtartva kell problémákat megoldanod. És azon túl, hogy fizikailag milyen változásokon mész keresztül (például erősebb, hajlékonyabb leszel), mentális kihívásokkal is szembe kell nézned. A magasság, a leesés lehetősége, a fal dőlese, a következő fogás távolsága, mind rákényszerítenek arra, hogy szembenézz a saját határaiddal, fókuszálj, és kitartó munkával átlépd azokat, vagy belásd azt, hogy van olyan probléma, ami még túlmutat rajtad. A képesség pedig, hogy ezt elfogadd, szintén fontos a hétköznapi élet hozta nehézségek szempontjából.

Közösség

Boulderezni egyedül és társakkal is lehet, mely utóbbi azon túl, hogy szórakoztató, kifejezetten hasznos is, hiszen egymástól tanulunk a legtöbbet.

A közös küzdeni akarás és egymás segítése akár teremben bouldereztek, akár egy jóféle sziklán, közösséget épít és együtt lenni jó. S bár a falon te vagy, mégse vagy egyedül

Kihívások

Minden alkalommal, amikor mászol, találhatsz magadnak egy célt, amit elérhetsz, és kihívást, amiért érdemes visszamenni.

Az akadályok leküzdése során szembenézhetsz képességeiddel, a kisebb-nagyobb sikerélményekből pedig erőt meríthetsz egy következő probléma megoldásához.

Ha kedvet kaptál, látogass el hozzánk Egerben, a Manimal Boulder Mászóterembe, és küzdd le a saját korlátaidat!

 

Cikk és lead kép forrása: manimalboulder.hu 

TOVÁBBI motiváció TARTALMAK
Az Erzsébet Ifjúsági Alap által, az uniós támogatásból megvalósuló EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 komplex ifjúsági fejlesztések projekt keretében történik az oldal működtetése.
Te vagy a saját jövőd alakítója. Felelősséget érzel magadért, a környezetedért és akár óránként is megteszed értük, amire képes vagy. Mi segítünk Neked, hogy minél több lehetőséget kapj céljaid eléréséhez.
 
© 2021 FITMESS | Minden jog fenntartva.