kezdőlap / táplálkozás / Az öt legjobb fehérjeforrás
Az öt legjobb fehérjeforrás

Az egészség mellett cél a regenerálódás és a fejlődés. Ebben segít a fehérje.

Amikor mozgásról és a megfelelő táplálkozásról van szó, sokan a szénhidrátok bevitelére koncentrálnak. Könnyen belesétálnak abba a csapdába, hogy nem foglalkoznak a fehérje bevitelével, ami pedig ugyanolyan fontos lenne. Mutatunk néhány ételt, amivel segíthetsz izmaidnak a regenerálódásban és fejlődésben, ráadásul egészségesek is.

 

Tojás

Ár-érték arányban keresve sem találunk jobb fehérjeforrást a tojásnál. Fontos, hogy ne csak a tojásfehérjét fogyasszuk el, a sárgájában még több fehérje van.

 

A vadlazac

igazi fehérjebomba. Ha valamit, akkor őt be kell iktatnod a heti étrendedbe. Ráadásul nemcsak fehérjében gazdag, hanem tartalmaz omega-3-at is, ami szintén fontos tápanyag.

 

Tútó 

A becsomagolt proteinistennő. Egy kis gyümölccsel megspékelve bármilyen édességet helyettesít.

 

Marhahús

A marhahús mellett nehéz elmenni, ha fehérjéről van szó. Ne a gyorséttermekben kapható hamburgerekre gondoljunk, hanem a minőségi bélszínre.

Görög joghurt

Egy pohárban körülbelül 16 gramm fehérje van. Ez dupla annyi, mint a hagyományos joghurtban, cukorból pedig feleannyit tartalmaz, mint klasszikus társa. Édességnek is kiváló.

 

Cikk forrássa: sport4you.hu

TOVÁBBI táplálkozás TARTALMAK
Az Erzsébet Ifjúsági Alap által, az uniós támogatásból megvalósuló EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 komplex ifjúsági fejlesztések projekt keretében történik az oldal működtetése.
Te vagy a saját jövőd alakítója. Felelősséget érzel magadért, a környezetedért és akár óránként is megteszed értük, amire képes vagy. Mi segítünk Neked, hogy minél több lehetőséget kapj céljaid eléréséhez.
 
© 2021 FITMESS | Minden jog fenntartva.