kezdőlap / táplálkozás / Almáspités zabkása, a kényeztető sütireggeli
Almáspités zabkása, a kényeztető sütireggeli

Hűvös és szürke reggeleken nincs jobb ébresztő, mint egy fűszeres, illatos, krémes és meleg zabkása. Ezt a szuper reggelit nemcsak azért szeretjük, mert gyors, filléres és egészséges, hanem azért is, mert annyira jól variálható. Most karamellizált párolt almával készült, és olyan finom, akár egy desszert.

A zabkását sokmindennel meg lehet bolondítani, sokszor elég egy kis fűszer és friss gyümölcs is ehhez a remek reggelihez, de pár perc plusz időt rászánva isteni sütis ízvilágot is adhatunk neki. Ha például karamellizált almával főzzük, kevés fahéjjal és gyömbérrel, akkor a legfinomabb almás pitére emlékeztet!

Az almát egyébként előre is elkészíthetjük, akár nagyobb adagban, a hűtőben eláll, és reggel már csak össze kell főzni a zabpehellyel, de frissen készítve is megvan gyorsan. A lényeg, hogy kevés zsiradékon, ami lehet vaj vagy kókuszzsír, a felkockázott almát egy kis mézzel vagy juharsziruppal, esetleg barna cukorral pároljuk és karamellizáljuk, ezekből egész kevés is elég, hiszen az alma cukortartalma is segít a karamellizálódásban, így elképesztően lágy és finom lesz, és az egész zabkásánkat átjárja majd ez az illatos almás csoda.

almaspites-zabkasa-a-kenyezteto-sutireggeli1

Almáspités zabkása

Hozzávalók személyenként:

  • 1 közepes alma
  • 1 teáskanál vaj vagy kókuszzsír
  • 1 teáskanál méz vagy juharszirup
  • 1,5 dl zabpehely
  • 3 dl víz és almalé keveréke, de készíthető (növényi) tejjel is
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • csipetnyi őrölt gyömbér

Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, apróra kockázzuk. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, ráadobjuk az almát, meglocsoljuk a mézzel vagy juharsziruppal, és pár perc alatt puhulásig pároljuk, karamellizáljuk. Meghintjük a fahéjjal és a gyömbérrel, hozzáadjuk zabpelyhet, felöntjük az almalé és víz keverékével (vagy tejjel), és közepes lángon 2-3 perc alatt összefőzzük.

A legfinomabb melegen, a tetejét meghinthetjük még egy kis fahéjjal, esetleg gazdagíthatjuk aprított dióval...

Cikk és képek forrása: Cookta.hu

TOVÁBBI táplálkozás TARTALMAK
Az Erzsébet Ifjúsági Alap által, az uniós támogatásból megvalósuló EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 komplex ifjúsági fejlesztések projekt keretében történik az oldal működtetése.
Te vagy a saját jövőd alakítója. Felelősséget érzel magadért, a környezetedért és akár óránként is megteszed értük, amire képes vagy. Mi segítünk Neked, hogy minél több lehetőséget kapj céljaid eléréséhez.
 
© 2021 FITMESS | Minden jog fenntartva.